Thîs recîpe serves 6 but î hîghly recommend makîng the full quantîty because 1) no one wants half a butternut left în the frîdge to go off and 2) leftover curry îs the BEST and makes for the perfect lunch/dînner for the week.
As always, îf you make thîs recîpe be sure to tag me on înstagram and use the #cupfulofkale. î love seeîng your creatîons and adaptîons of my recîpes!
Vegan Butternut and Red Lentîl Dhal Curry wîth Cumîn Roasted Caulîflower
- Prep tîme
- 15 mîns
- Cook tîme
- 35 mîns
- Total tîme
- 50 mîns
Thîs beautîfully orange curry îs made wîth butternut squash and red lentîls. Full of flavour and perfectly creamy. Topped wîth crîspy cumîn roasted caulîflower.
Author: Cupful of Kale
Recîpe type: Maîns
Cuîsîne: îndîan, Vegan
Serves: 6
îngredîents
Curry:
- 1 butternut squash
- 2 onîon
- 4 garlîc cloves
- 1 înch fresh gînger
- 2 cans coconut mîlk
- 500 ml vegetable stock
- 1 tsp turmerîc
- 1 heaped tbsp medîum curry powder
- 1 tsp curry leaves
- 1 tsp ground cumîn
- 1 tsp garam masala
- 1 tsp drîed chîllîs
- 1 cup drîed red lentîls
- 1 lîme
- 3 tbsp desîccated coconut
- Bunch of corîander
- 360 g / 2 cups basmatî rîce
- Roasted caulîflower:
- 1 caulîflower
- 1 tsp curry powder
- 1 tsp cumîn seeds
înstructîons
- Heat the oven to 180C/350F.
- Prepare your butternut. î fînd ît quîckest to cut off both ends, peel and then cut în half and cut înto chunks. You want to cut them înto about 1 înch cubes.
- Heat some oîl în a heavy bottom pan on medîum heat. Thînly slîce the onîon and crush the garlîc and gînger. Add them to the pan when ît îs hot. Add the curry leaves after a mînute and cook untîl fragrant.
- Add the butternut, turmerîc, curry powder, garam masala, cumîn and chîllî and mîx untîl evenly coated.
- Next add the coconut mîlk and vegetable stock, and brîng to a gentle sîmmer.
- After 10 mînutes, rînse the red lentîls and add to the pan. Leave to sîmmer whîlst you prepare your caulîflower.
- Cut the caulîflower înto bît sîze florets and mîx în a bowl wîth some oîl, cumîn seeds and curry powder. Spread onto a bakîng sheet and cook în the oven for 20 mînutes.
- ..............
- .........................
Show Full Recipes cupfulofkale.com
0 Response to "Vegan Butternut and Red Lentîl Dhal Curry wîth Cumîn Roasted Caulîflower"
Post a Comment